27.05.2024
משרדה של עורכת דין גילה עיני, שהינו מהמובילים בתחום דיני משפחה והמעמד האישי, מתמחה בניהול הליכי ליטיגציה וייצוג בבית המשפט לענייני משפחה והן ייצוג בבית הדין הרבני.
במדינת ישראל, יש שתי ערכאות המוסמכות לדון בתיקים שעניינם דיני משפחה: בית המשפט לענייני משפחה ובית הדין הרבני.
לשתי הערכאות יש סמכויות ייחודיות אך גם סמכויות מקבילות, דבר אשר מייצר הלכה למעשה, את מרוץ הסמכויות. חשוב לציין כי בחירת הערכאה הדיונית הנכונה תלויה בנסיבות כל מקרה ומקרה.
ייצוג בבית המשפט לענייני משפחה
בית המשפט לענייני משפחה דן בכל העניינים הקשורים לסכסוך במשפחה, ואשר אינם נמצאים בסמכותו הבלעדית של בית הדין הרבני. בית המשפט לענייני משפחה לא דן בענייני נישואין ו/או גירושין של יהודים, שכן אלו מצויים בסמכות ייחודית של בית הדין הרבני.
בית המשפט לענייני משפחה הינו ערכאה שיפוטית מקבילה לבית הדין הרבני, אשר את סמכותו לעסוק בדין האישי, הוא מקבל מחוק בתי המשפט לענייני משפחה, התשנ"ו–1995 (להלן: "חוק בתי המשפט לענייני משפחה"). הנושאים בהם עוסק בית המשפט לענייני משפחה, הינם: בדיקת אבהות, אימוץ ילדים, מזונות, מזונות ילדים, מזונות אישה, הפחתת מזונות, הגדלת מזונות, שינוי מזונות, דמי טיפול, אחריות הורית, אחריות הורית משותפת, שינוי באחריות ההורית, חלוקת רכוש, איזון משאבים, פירוק שיתוף, צוואות, ירושות, התנגדות לצוואה, אישור הסכם ממון, אישור הסכם גירושין, אישור הסכם שלום בית לחלופין גירושין, אפוטרופסות, צו הורות, התרת נישואין וכהנה וכהנה…
לסיכום:
בהליכי גירושין שלא השכילו להגיע לכדי הסכם גירושין בהליך גישור, ונדרשים להתנהל בערכאה משפטית, משרדה של עורכת דין גילה עיני, אשר פועל לניהול הליך הגירושין באופן מיטבי, בוחן מהי היא הערכאה המתאימה לניהול הליך הגירושין, בין אם בבית המשפט לענייני משפחה, בין אם בבית הדין הרבני, ובין אם בשילוב של שתי הערכאות.
ההמלצה היא תמיד להתייעץ עם עורך דין במהלך הליך הגירושין כבמהלכו ניתן לקבל ייצוג בבית המשפט כדי להתנהל בצורה הכי אפקטיבית בפרידה בין בני זוג, כמו גם בחלוקת רכוש והסכמי אחריות הורית ועוד.