שעות עבודה | ימים א' עד ה' 8:00-20:00 | ימי ו' 8:00-15:00
twitter facebook-call facebook-call facebook-call

מזונות ילדים

27.05.2024

מזונות ילדים מתחת לגיל 18 הינו נושא שעלול להיות מאד מורכב. הליך גירושין לבדו הוא הליך מורכב אשר שיקולים שכלתניים ואתגרים רגשיים שזורים בו כשתי וערב. לא אחת, ההורים מוצאים עצמם במאבקים לא פשוטים בין כותלי בתי המשפט ובתי הדין הרבניים (ומחוצה להם). בניגוד לגירושין ללא ילדים (או עם ילדים בגירים), כאשר זוג הורים לקטינים מחליט להתגרש, יש לכך השפעה ישירה על הילדים ועל אופן גידולם לאחר הפרידה, היינו, אחריות הורית ומזונות.

האם חובה תשלום מזונות ילדים מתחת לגיל 18?

סעיף 3(א) לחוק לתיקון דיני המשפחה (מזונות), קובע כי חובתו של הורה בתשלום מזונות ילדים נובעת מהדין האישי החל עליו. היינו, הורים יהודים יישאו במזונות ילדיהם עלפי הדין העברי. דין זה מטיל את מרבית החובה בתשלום המזונות על כתפי האב. למעשה, עד גיל 15, האב חייב במלוא תשלום המזונות ההכרחיים של ילדיו. כאשר מדובר על מזונות ילדים בין גילאי 15-18, זכאים הילדים  למזונות משני הוריהם בהתאם ליכולתם הכלכלית, וזאת מדין הצדקה.

לסיכום

בשנים האחרונות, יותר ויותר פסקי דין עוסקים ביחס שבין מזונות הילדים אחריות הורית עליהם. למעשה, קשה למצוא הלכה פסוקה אחידה אשר תטווה את סוגיית השפעת אחריות הורית על חיוב מזונות ילדים, שכן, ישנם שיקולים רבים אשר מנחים את בית המשפט בבואו לקבוע את דין המזונות,למשל: גובה הכנסת ההורים, פערי ההכנסה בין ההורים, צרכי הקטינים הספציפיים, נסיבות אישיות של ההורים,  הסדרי שהות של הילדים עם מי מההורים, היקף האחריות ההורית המשותפת וכיו"ב.

מאמר זה נכתב ע"י עו"ד גילה עיני.

שלח
1
💬 Need help?
אפשר לעזור ?
דילוג לתוכן