שעות עבודה | ימים א' עד ה' 8:00-20:00 | ימי ו' 8:00-15:00
twitter facebook-call facebook-call facebook-call

גישור וגירושין בשיתוף פעולה במקום מאבקים משפטיים

20.05.2023

למה לבחור בהליך של גישור וגירושין בשיתוף פעולה ואיך עוברים גירושין בשלום?

מהם היתרונות של גישור ו/או גירושין בשיתוף פעולה מבחינת בני הזוג, הילדים והיום שאחרי?

גישור וגירושין בשיתוף פעולה הם ללא ספק החלטה נבונה

במקום התדיינות מתישה ויקרה בבית המשפט, פתוחה בפניכם האופציה להיפרד בצורה הוגנת וראויה ביותר. אל תפספסו אותה.

"משפחה טובה", הסדרה המומלצת בחום בבימויו של אלון זינגמן ועל פי סיפור חייו של הבמאי איתן פוקס, מפלחת באזמל עדין את המורכבות שמאפיינת הליכי גירושין בישראל. בין השאר, הסדרה משרטטת את הקושי הפסיכולוגי והרגשי, כמו גם הכלכלי והפיננסי, שעלול להיות להליכי הגירושין, לא רק על בני הזוג הנפרדים אלא גם על ילדיהם וקרוביהם.

על פי הנתונים הרשמיים כפי שפורסמו על ידי בתי הדין הרבניים, מעל 14,000 זוגות מתגרשים בישראל בכל שנה (המדובר בעלייה עקבית של כ- 5.8% מאז שנת 2010). עם נתונים כאלה, אין זה פלא שרבים תוהים איך עוברים גירושין בשלום ואיך צולחים את טלטלת הפרידה עם "מינימום נזקים ברכוש ובנפש" ובעקבות זה פונים ל- גישור וגירושין בשיתוף פעולה.

התשובה לכך מורכבת ומשתנה ממקרה למקרה, אך דבר אחד ברור כמעט לכל העוסקים בתחום, הזוגות המתגרשים בגישור ו/או בגירושין בשיתוף פעולה, נהנים מיתרונות רבים לעומת הזוגות המנהלים מאבקי גירושין בבית המשפט. בכתבה קצרה זו, אסקור בקליפת אגוז את הטעמים המרכזיים לכך.

בשביל הילדים

הליך גישור וגירושין בשיתוף פעולה, זו הדרך הטובה ביותר לסיים את חיי הנישואים, ובעיקר בגירושין של זוגות עם ילדים. מחקרים אשר בדקו את הנושא עמדו לא אחת על ההשלכות שיש להליכי גירושין על הילדים המשותפים. אגב, השלכות אלה אינן נוגעות רק להיבטים פסיכולוגיים וחברתיים, אלא גם משפיעים על רווחתם הכלכלית של הילדים ועל הקשר שלהם עם הוריהם ביום שלאחר מתן הגט.

היבט חשוב נוסף שיש להתייחס אליו מבחינת הילדים הוא אופי הקשר שנותר בין ההורים לאחר הפרידה. מאבקים משפטיים עקובים מפסקי דין והחלטות ביניים עלולים להביא את ההורים ל"קו הסיום" כאשר הם מותשים, מאוכזבים ובעיקר כעוסים. מכאן, הדרך לנתק בין ההורים או לתקשורת לקויה הוא קצר. מיותר לציין כי יש לכך גם השפעה ישירה על הילדים (במיוחד על ילדים קטינים, אך גם על בגירים כמובן). לעומת זאת, גישור וגירושין בשיתוף פעולה יכולים בהחלט לאפשר להורים לנהל לאחר הפרידה מערכת יחסים סבירה. הליך גישור ו/או גירושין בשיתוף פעולה יכול לשים את הילדים במרכז מבחינת סוגיות קריטיות לגביהם כגון אחריות הורית, הסדרי ראיה, מזונות ועוד.

בשביל הרווחה הכלכלית

תוצאות מחקר אשר פורסמו במגזין החדשות היוקרתי US News & World Report , ואשר עסקו בהיבטים הכלכליים של הגירושין, הצביעו על נתונים שלא ניתן להתווכח עמם. הליך גישור ו/או גירושין בשיתוף פעולה "זול" יותר בכ- 20% עד 60% מהליכי גירושין בבית המשפט.

גירושין פוגעים כמעט באופן מיידי בחוסן הכלכלי של הצדדים, או לפחות אחד מהם. כאשר הפערים בין הבעל והאישה משמעותיים מבחינת נכסים והשתכרות הדברים נאמרים ביתר שאת. במקרים אלה, מאבקים משפטיים עלולים לגרום לתוצאות שאינן מתאימות לצדדים ביום שאחרי. הוסיפו לכך את העלות הגבוהה של ההליך המשפטי, היקר משמעותית מהליך של גישור ו/או גירושין בשיתוף פעולה, והרי לפניכם מתכון בטוח למצוקה פיננסית.

במסגרת הליך גישור ו/או גירושין בשיתוף פעולה, שני הצדדים פורטים את מלוא זכויותיהם ונכסיהם ומחלקים את "העוגה" בצורה הטובה ביותר. חשוב להדגיש כי גם כאשר הגירושין מתבצעים אל מול מגשר, וגם כאשר הצדדים מיוצגים על ידי עורכי דין ועורכים הסכם גירושין, טווח הפעולה מבחינת חלוקת הרכוש הוא רחב. הצדדים אינם חייבים להיצמד להוראותיו הדווקניות של חוק יחסי ממון ויכולים למשל לקבל החלטות אשר יקלו על חייהם לאחר הפרידה.

בשבילכם

ההחלטה להתגרש איננה החלטה קלה ותמיד היא מלווה בתחושות מעורבות. הליך גישור וגירושין בשיתוף פעולה, הוא נתיב פעולה אשר מאפשר לבני הזוג לבצע את המהלך בצורה הטובה, המהירה, האפקטיבית והצודקת ביותר. התהליך נעשה בשיתוף פעולה ובהסכמה וללא הטחת האשמות הדדיות על ידי עורכי דין מול שופט או דיין. כמו כן, מדובר בהליך עם שקיפות רבה אשר אמינות ורצון טוב עומדים בבסיסו. בניגוד להליכי גירושין בבית המשפט, בהליך גישור ו/או גירושין בשיתוף פעולה, המשקל הוא לא על המאבק היצרי, אלא על תפיסה בוגרת המקפידה לראות גם את היום שאחרי הגט.

בשביל היום שאחרי – גישור וגירושין בשיתוף פעולה

בני זוג רבים אינם מודעים לכך שגם גירושין שהגיעו לכדי מאבק משפטי ופסק דין אינם בהכרח סוף פסוק. פעמים רבות, קיום פסק הדין של הגירושין איננו מתבצע במלואו וזאת בשל נסיבות שונות כגון הקמת תא משפחתי חדש, התבגרות הילדים, שינויים במצב הכלכלי, מעבר מקום מגורים וכדומה. אמנם הפרמטרים הללו נכונים גם לגבי זוגות אשר התגרשו בגישור ו/או בגירושין בשיתוף פעולה, אך מחקרים מצביעים על כך שלהסכמי גירושין שהושגו בהסכמה, סיכוי טוב יותר להיקלט באורח החיים השוטף.

לסיכום

גישור ו/או גירושין בשיתוף פעולה הם ללא ספק נתיבי פעולה נכונים וטובים, המציעים שורה של יתרונות יחסיים ומוחלטים לעומת גירושין בבית משפט. בדומה לכל מחלוקת משפחתית, ככל שהדברים מסתיימים בהסכמות ובשיתוף פעולה בין הצדדים, כך הסיכוי שהמחלוקת לא תעלה בעתיד גדול יותר. כאשר מדובר על גירושין, ובפרט על גירושין עם ילדים משותפים, הדברים נאמרים ביתר שאת.

עו"ד גילה עיני מוסמכת הן כמגשרת בתחום המשפחה והן כעורכת דין לגירושין בשיתוף פעולה על ידי האקדמיה הבינלאומית לגירושין בשיתוף פעולה. משרדה של עו"ד גילה עיני, עומד לרשותכם ויכול לסייע במתן פתרונות משפטיים ונלווים, מותאמים באופן אישי לצרכי כל אחד ואחד ולדרישותיו .

שלח
1
💬 Need help?
אפשר לעזור ?
דילוג לתוכן